Het Zentrys ABC

Ambitieus, Betrouwbaar en Creatief: dat is Zentrys. Ambitieus in onze unieke combinatie van expertises en vaardigheden, en in onze focus op duurzaamheid. Betrouwbaar in ons doortastende datacenterbeheer en ons eerlijke advies tegenover opdrachtgevers. Creatief in onze frisse blik op datacenters en onze passende oplossingen die precies aansluiten op de behoeftes van de opdrachtgever, ongeacht de grootte van de uitdaging. Of het nu gaat om ontwerp, ontwikkeling, beheer of advies: wij zijn 100% datacenter-professionals. Bij ons is uw missiekritische infrastructuur in goede handen. En dat al meer dan tien jaar, in Nederland en daarbuiten.

Wie is Zentrys?

De oprichters van Zentrys waren lange tijd werkzaam voor een grote colocatie-aanbieder. Gedurende tien jaar hielpen ze de aanbieder om datacenters te ontwerpen, bouwen en beheren door heel Europa. Al snel kwam de vraag van andere partijen voor advies over hun datacenters, van IJsland tot Zuid-Afrika.

Die vraag gaf aanleiding tot de oprichting van Zentrys in 2012, met de voormalige werkgever als eerste opdrachtgever. Het kersverse Zentrys nam de volledige development- en operations-afdelingen over en trok ervaren datacentertalenten aan. Al snel kwamen er opdrachtgevers bij in Nederland, Ierland en Duitsland.

Bijna tien jaar later is Zentrys uitgegroeid tot een bedrijf van formaat. Met meer dan dertig medewerkers – ieder met hun eigen specialisme – biedt Zentrys volledige dekking van de levenscyclus van een datacenter. Van nieuwe ontwerpen tot herinrichting: Zentrys staat voor u klaar.

Bovendien ontwikkelen wij ook onze eigen softwareoplossingen specifiek voor datacenters. Met onze geavanceerde tools en automatisering optimaliseren wij de efficiëntie, betrouwbaarheid en beveiliging van uw infrastructuur. Kies Zentrys voor een naadloze integratie tussen uw datacenter en onze op maat gemaakte softwareoplossingen.

Waarom Zentrys?

Alles wordt kritisch.

Bedrijven sluiten hun deuren wanneer het internet faalt. Ziekenhuizen lopen vast zonder patiëntgegevens. Noodnummers zijn onbereikbaar bij een storing. Als veelal onzichtbare dienstverlening onder de IT-laag, vormen datacenters het fundament onder de applicaties en diensten waar we dagelijks gebruik van maken. Een betrouwbaar en altijd beschikbaar datacenter is dan ook niet langer optioneel: het is onderdeel van uw kritieke infrastructuur.

Die kritieke rol van datacenters zal in de toekomst niet veranderen, integendeel zelfs. Van Internet of Things tot augmented reality en van robotisering tot blockchaintechnologie: data beheerst de toekomst. De komende decennia zal onze samenleving nog verder afhankelijk worden van onze data, en dus ook van datacenters. Met de toename van data-based diensten verandert ook het verwachtingspatroon van burgers en klanten. Het altijd en oneindig beschikbaar zijn van diensten en data is steeds vaker de norm. Datacenters zorgen voor de continue beschikbaarheid door levering van stroom, koeling, een goed ontworpen gebouw, beveiligingsdiensten en connectiviteit. Daarmee wordt de leveringszekerheid van een applicatie vergroot.

Bij Zentrys zijn we ons als geen ander bewust van het cruciale belang van goed functionerende datacenters voor uw organisatie. Wij zijn erkend specialist in het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van betrouwbare datacenters. Zentrys tekent de plannen, selecteert de juiste apparatuur, overziet de installatie en zorgt voor onderhoud. Die combinatie van expertises maakt ons een waardevolle partner voor uw datacentervraagstukken, van eerste concept tot langdurig beheer of onderhoud.

Onze expertise steunt op onze gedreven professionals. Zij combineren actuele inzichten met jarenlange ervaring; nieuwe technologie met beproefde procedures. Alles om de uitval van datacenters te voorkomen. Toch blijft de zwakste schakel in ieder datacenter uiteindelijk de mens. Daarom zorgen wij voor voortdurende training en coaching van onze medewerkers. Zo bent u verzekerd van een betrouwbare infrastructuur.

Net zo belangrijk als betrouwbaarheid is duurzaamheid. We zijn het verplicht aan volgende generaties om zuinig met onze energiebronnen om te gaan. Dat motiveerde ons om een expert te worden in energie-efficiëntie. We zorgen niet alleen voor zuinige datacenters, maar incorporeren ook alternatieve energiebronnen en hergebruik van energie in onze ontwerpen.

Onze passie voor duurzaamheid gaat hand in hand met een sterke ondernemersgeest. Wij begrijpen de noodzaak van een flexibele houding in de digitale economie. Daarom werkt Zentrys met kleine eenheden per project, regio of land. Zo kunnen we snel reageren op de wensen van onze opdrachtgevers en houden we de kosten laag, zonder de kwaliteit van onze diensten op te offeren.