QTS Acquires Netherlands-based Data Center Management Company Zentrys

Ontwerp

Het ontwerpen van een datacenter is een kunst. Het vergt inzicht, ervaring en creativiteit. De infrastructuur van goed functionerende datacenters is ogenschijnlijk eenvoudig van opzet. Dat beperkt immers de complexiteit van de apparatuur, en dus ook de kans op (menselijke) fouten. Het ontwerpen van een eenvoudige infrastructuur is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Een ‘eenvoudig’ datacenter omvat alles van een efficiënte opstelling van de serverkasten tot gemakkelijk te identificeren kabels.

Een datacenter moet volgens ons ook energie-efficiënt zijn. Duurzaam energiegebruik heeft niet alleen een positief effect op het milieu, maar ook op de bedrijfskosten. Ook dat stelt eisen aan het ontwerp van een datacenter, van cold corridors tot gebruik van restwarmte.

Zentrys heeft jarenlange ervaring met het ontwerpen van datacentra. Wij beschikken over een uitgebreide database met ontwerpen, voor locaties van iedere grootte. Het spreekt voor zich dat we ieder ontwerp nauwkeurig aanpassen aan uw behoeftes en wensen. Daarnaast hebben we een unieke combinatie van expertises binnen ons team, van onroerend goed tot security. Zo kunt u ook met lastige ontwerpvraagstukken bij ons terecht.

Ontwikkeling

Het ontwikkelen van een goed datacenter vergt een keur aan expertises. Van relevante bouwkundige kennis over materiaalkeuze tot de juiste technische competenties voor de aanleg van efficiënte koelinstallaties. Zentrys ontzorgt, van ontwerp tot opening.

Voor ons bestaat operational excellence uit twee componenten: de juiste techniek en de juiste expertise. Zentrys ontwikkelt datacenters met een heldere infrastructuur. In zowel design and ontwikkeling laten we ons leiden door de techniek. We zorgen niet alleen voor energie-efficiëntie, maar minimaliseren ook de kans op menselijk falen. Met het doel om bedrijfskosten laag te houden en downtime te voorkomen.

Naast de juiste techniek heeft ons team ook de juiste expertise aan boord. Onze vastgoedexperts staan u bij met jarenlange ervaring, overzien de bouw en zorgen dat uw vastgoed compliant is met relevante wetgeving. Onze technische deskundigen zorgen voor passende hardware, redundante verbindingen en de juiste koeltechnologie. Onze securityspecialisten zorgen er daarnaast voor dat uw datacenter beveiligd is tegen online en offline bedreigingen.

Beheer

Zentrys is een erkende autoriteit op gebied van whitelabel datacenters. We beheren meer dan 100,000 vierkante meter ‘white space’ door heel Europa. Dat maakt Zentrys tot een van ’s werelds grootste whitelabel datacenter-operators. Door onze gestandaardiseerde procedures kan deze portfolio gemakkelijk verder worden uitgebreid, zonder het minste verlies in de kwaliteit van onze diensten.

Als beheerders beperken we de kans op menselijk falen tot een minimum. Menselijk falen is immers de belangrijkste bron van downtime. Bij het beheer van whitelabel datacenters gaat onze aandacht dan ook uit naar duidelijkheid over onze werkzaamheden en heldere procedures. Zo voorkomen we misverstanden en fouten.

Zentrys biedt uiteenlopende diensten. Van het opstellen van een bedrijfsplan tot het complete beheer van uw datacenter. Hieronder vindt u een volledig overzicht:

Advies

De kritieke infrastructuur van een organisatie is slechts zo sterk als de zwakste schakel. Defecte installaties, menselijke fouten of energiegebreken kunnen al snel leiden tot het falen van die infrastructuur, met alle gevolgen van dien. Daarom is het belangrijk dat u bij het ontwerp, de bouw en het beheer van uw datacenter het juiste advies inwint. Zentrys helpt. Wij staan klaar met het juiste advies en kunnen u helpen de juiste beslissing te nemen.

Dankzij onze expertise op gebied van elektriciteit, koeling, regeltechniek, netwerken en bouwkunde kunnen we de betrouwbaarheid van uw datacenter verbeteren en fouten voorkomen. Zentrys kan niet alleen bij nieuwbouw worden ingeschakeld, maar ook bij lopende projecten en bestaande datacenters. Wij bieden onder andere second opinions, energiescans, marketingondersteuning en advies over compliancy (ISO/SOC/PCI). Zo bent u verzekerd van een datacenter dat altijd beschikbaar is.

Software ontwikkeling

Onze zelfontwikkelde software biedt innovatieve functies en geavanceerde automatisering om uw datacenteroperaties te stroomlijnen en te optimaliseren. Of het nu gaat om het monitoren van prestaties, het beheren van assets, het plannen van capaciteit of het implementeren van beveiligingsmaatregelen, onze softwareoplossingen leveren krachtige en intuïtieve tools die uw datacenter naar een hoger niveau tillen.

Met onze end-to-end dienstverlening, inclusief softwareontwikkeling, kunt u vertrouwen op een naadloze integratie tussen uw infrastructuur en onze op maat gemaakte softwareoplossingen. Dit stelt u in staat om volledige controle te hebben over uw datacenter en te profiteren van geavanceerde technologieën die uw operationele efficiëntie verhogen.